18-04-05

Hoi!

Het is lang geleden, maar ik ben nog eens terug met een berichtje.
Morgen mag ik op sollicitatiegesprek in Hasselt, daar zoeken ze nog een verkeersdeskundige voor een periode van 1 jaar. Om de knelpunten te inventariseren. Eens gaan horen kan nooit kwaad.
Bij Dendermonde begint de selectieprocedure op 28 april. Ik heb dus weer een paar dingen om naar uit te kijken.

Verder heb ik me vorige week twee oude Russische (Oekraïense) middenformaatcamera's gekocht. Een Kiev 6C en zijn opvolger een Kiev 60 TTL. Die laatste werkt niet meer zoals hij zou moeten, maar er schijnt in Nederland iemand te zijn die die toestellen voor 100 euro per stuk volledig in orde maakt, dus daar ga ik die beide toestellen eens laten nakijken binnenkort.
Een middenformaatcamera geeft negatieven van 6x6 cm. Dit is dus iets groter dan de normale negatieven van 2,4 op 3,6 cm die je in 'normale' (kleinbeeld)fototoestellen vindt. Het grote voordeel daarvan is dat je ook grotere foto's kan maken van die negatieven zonder dat die korrel storend wordt. Het vierkante formaat van de negatieven is dan weer ideaal voor portretten, aangezien er weinig verliesruimte is aan de boven- of onderzijde van het gezicht.
Deze toestellen zijn uiteraard niet het beste van het beste, maar ze waren betaalbaar en als instapmodel vind ik dat meer dan voldoende voor me.

Ik ga het voorlopig hierbij houden. Vergeet niet om af en toe eens op mijn fotopages en mijn forum te gaan kijken. Soms is daar iets meer beweging waar te nemen dan op deze blog. ;-)

13:05 Gepost door Karel Brits | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

aha verkeersdeskundige.. Kan jij me dan eens zeggen waarom ze bij ons het ene rondpunt na het andere op een weg waar je 90 km/uur mag rijden (tweevaksbaan). Verschrikkelijk irritant :)

anyway, aangenaam! :)

Gepost door: Manlome | 18-04-05

De commentaren zijn gesloten.