14-03-05

Impulsief

Mijn impulsieve koopgedrag is alom gekend bij de mensen in mijn omgeving. Vorige woensdag was het weer eens zover.

Ter hoogte van het station Mechelen-Nekkerspoel, vlak naast het Speelgoedmuseum, is een kleine fotozaak. De gevel ziet er wat verwaarloosd uit, de spullen in de etalage achterhaald. Toch kon ik het niet laten om er eens binnen te stappen.
De man achter de toonbank is een wat oudere grijsaard in een witte labojas, de geur in de winkel is muf en doet me aan mijn oma denken. Of dat positief is, laat ik in het midden. Ik vraag de man of ik even wat mag rondkijken en voeg de daad bij het woord. Nergens ontwaar ik ook maar iets dat op een digitaal fototoestel zou kunnen trekken. Heerlijk, dan kan ik me volop op de uitgestalde producten concentreren. Mijn oog valt daarbij meteen op een gigantisch teleobjectief (je kan er dan ook moeilijk naast kijken). Het gaat om een Soligor objectief van 400 mm/f6,7. Een objectief met een niet onaardig bereik dus. Een kanon van zo'n 40 cm lang, dat zelf op het statief moet gezet worden, in plaats van je fototoestel, omdat anders je statief zou omvallen van het gewicht. De lens staat 85 euro geprijsd en omdat ik dat niet al te veel vind voor een objectief van dat kaliber vraag ik de man voor welk merk of welke toestellen deze lens geschikt is. Het antwoord luidt: voor alle toestellen met schroefdraad.
Bingo! Ik heb thuis nog een oude Practica liggen, die nog werkt met objectieven op M42 schroefdraad. De man vertelt me ondertussen dat de prijs gezakt is naar 60 euro en ik weet nu zeker dat ik dit objectief wil hebben. Bancontact is in de winkel niet beschikbaar, het bankkantoor over de deur is al jaren verhuisd, maar ik beloof de man die avond of snel nadien terug te komen om dat objectiefje te kopen.

's Avonds stond ik terug aan zijn deur en heb ik inderdaad dat tele-objectief gekocht. Afgelopen zaterdag heb ik er een tweetal foto's mee genomen, maar ik ga me er binnenkort eens wat verder mee bezig houden. Hoe dan ook, met een Practica Nova1B, een Pentax P50, een Nikon F80 en een beperkte selectie van de bijhorende lenzen kan ik die Lowepro Super Trekker AWII nu echt wel gaan gebruiken. Met 3 tassen en een statief rondlopen is echt niet handig.

11:38 Gepost door Karel Brits | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

da's toch leuk zo gewoon iets zien liggen en dan het plezier van dat te kopen en het dan nog te kunnen gebruiken ook :)

Gepost door: sfie | 14-03-05

Actie Zullen we een actie: "help karel aan een Lowepro rugzak" opzetten? Ik ben alvast bereid één euro te doneren. ;)
Want kijk, als er 150 mensen zijn die 1 euro geven, dan kan je heel snel zo'n rugzak kopen, toch?

Gepost door: Nijn | 14-03-05

Actie mmm, ik denk dat er dan toch zo'n 500 mensen moeten gaan sponseren, hoor. Ach, ik zal wel wat langer sparen, moeilijk gaat immers ook. ;-)

Gepost door: Karel | 15-03-05

De commentaren zijn gesloten.