14-12-04

studiofotografie

Ik heb vanavond in de les een beetje uitleg gekregen over de werking van studiofotografie en het gebruik van 1 studioflitser. In hogere jaren zouden die flitsen uitgebreid worden tot 4 of 5 stuks, maar voorlopig is dit al moeilijk genoeg om rekening mee te houden. ;-)

Het was best wel interessant. Vooral om te zien hoe je het licht van een flits kan meten met een lichtmeter zodat je er rekening mee kan gaan houden bij het trekken van je foto's. Ik heb nog wel een hele oude lichtmeter, maar die is voor zo'n jobkes uiteraard niet geschikt. Misschien toch maar eens sparen voor zo'n modern dingske, als ik wat voeling heb met studiofotografie tenminste.

Concreet betekent dit dat ik na de kerstvakantie waarschijnlijk wat vaker in die studio's ga zitten. Het is overdag bijzonder laat licht en ook weer erg snel donker, dus dan is zo'n studio wel leuk als alternatief en als afwisseling.
Mochten er mensen zijn die het eventueel zien zitten om op een avondje of op een dag voor model te spelen (portret), dan mag je me gerust een seintje geven.

23:21 Gepost door Karel Brits | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

:-) Hallo,
Mijn naam is Lou. Ik ben een jongetje dat de wereld met zijn hart bekijkt…
Niet altijd gemakkelijk voor mijn ouders. Ik ben dus blind en anders (geestelijk dan). Een andere blog... nooit gedaan. Kom even kijk !
Bedankt.
PS: tof fotos !!!

Gepost door: Lou | 15-12-04

kmoe mss ook beginnen fotograferen... mé al die flitsen... Eindelijk es wa licht in deze donkere dagen... ;o)

Gepost door: steffie | 15-12-04

De commentaren zijn gesloten.