10-12-04

NMBS

Tijd om nog eens te klagen, het was alweer lang geleden. ;-)

Deze ochtend moest ik de trein nemen naar Antwerpen, waar ik rond kwart voor 11 aan de Meir moest zijn.
Ik sta dus om iets over half tien aan te schuiven aan het armtierige loketje aan station Mechelen-Nekkerspoel, wetende dat ik een trein heb om 9.38h, en als ik die zou missen nog eentje om 9.51h. Tijd genoeg dus zou je denken.

Maar dat was buiten de waard gerekend. De loketbediende was nog bezig met een klant die reclameerde omdat hij een boete had gekregen, die hij volgens iemand anders bij de NMBS niet zou mogen krijgen. Voor een boete van 54 euro zou ik ook reclameren, zeker als ik een geldig vervoersbewijs had, zoals die man beweerde. Maar goed, dat spelletje sleept dus aan ... De trein van 9.38h kon ik wel op mijn buik schrijven ... En ook die van 9.51h kwam verdacht snel aan. Ik ben dan, even na wat andere mensen die het wachten beu waren, naar buiten gegaan, in de hoop bij de conducteur een ticketje te kunnen kopen. Kom ik om 9.50h op het perron aan, sluiten de deuren van de trein voor mijn neus en rijdt 'm weg.

Terug naar het loket dan maar, en hopen dat ik die van 10.08h nog kon halen. Maar dat was wel een stoptrein, en ik zou in Antwerpen aankomen op 10.37h, net op tijd om de Meir te halen tegen 10.45h.

Ik heb dus inderdaad mijn ticket nog kunnen halen en mijn trein ook. Maar die trein blijft dan plots in Berchem 4 minuten langer staan dan voorzien, waardoor ik dus iets te laat op het werk was. Als je dan in het Metro-krantje leest dat pendelaars meer stress hebben dan soldaten in een oorlogssituatie, dan begrijp je plots ook waarom ...

Op de terugweg naar huis had ik terug prijs: mijn trein had 12 minuten vertraging. Erg bemoedigend is dat ook, als dan de conducteur bij het opstappen meedeelt dat die vertraging te wijten is aan "een vertraging opgelopen op de vorige rit, door hetzelfde personeel en met hetzelfde materiaal als de huidige rit".

Ach ja, ge kunt er maar beter mee lachen, zeker?

00:17 Gepost door Karel Brits | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

stressen en dan maar reclame maken met de slogan : MET DE TREIN WAS JE ER AL GEWEEST

Gepost door: cam-meisje | 10-12-04

amaai alles behalve gezellig blijkbaar... blij dat ik niet elke dag over en weer naar leuven moet met den trein

Gepost door: g*lover | 10-12-04

. Ik heb mensen van Oxfam gezien op de Meir!! :)

Gepost door: Kaatje | 11-12-04

héhé ben ik blij dat ik niet meer moet opstappen in nekkerspoel...
niet vor niets is dat de poel van de duivle hé!
een "met de trein was je'r algeweest" is voor automobilisten die flippen in de file! en denk dat ze 'tniet gaan overleven! met de trein waren ze er eker al "geweest"
lol

Gepost door: cms | 11-12-04

Doet me dus herinneren waarom ik een hekel heb aan het openbaar vervoer, en waarom ik mijn ouders dankbaar ben voor mijn kleine lieve autootje... :d

Gepost door: steffie | 11-12-04

De commentaren zijn gesloten.