23-11-04

Derbykoorts

Het aftellen is nu wel definitief begonnen. Nog 6 keer slapen en het is weer zover: dan staat dé voetbalclash in België op het programma! De moeder van alle derby's. En nee, ik heb het dan niet over Club Brugge - Cercle Brugge of Antwerp - Beerschot. Laat staan Anderlecht - Brussels.

Nee, waar ik het over heb, speelt zich af in de grauwe kelders van derde klasse A. Een reeks waar 95% van het seizoen geen kat in geïnteresseerd is. Twee keer op het jaar echter haalt deze bescheiden reeks de nationale en zelfs internationale pers. Dit weekend zal het opnieuw van dat zijn. Dan speelt KV Mechelen tegen stadsgenoot Racing Mechelen. Rood-geel tegen groen-wit. De "katholieken" tegen de "sossen".
Het stadion zal weer afgeladen vol zitten. Ruim 13.000 mensen zullen deze wedstrijd bijwonen, het stadion is meer dan een week op voorhand al uitverkocht. De regionale tv-zender RTV (zendbereik: Mechelen - Kempen) zal de wedstrijd live en integraal uitzenden.

Dit is een unicum in België. De derbykoorts is al een paar weken aan het woeden in Mechelen en bereikt deze week zijn hoogtepunt. Zondag 28 november om 14h zal in het Scarlet-stadion (voordien "Achter de kazerne") de aftrap gegeven worden van de 3de Mechelse derby van dit millenium. Ik zal er bij zijn, net zoals mijn vriendin, mijn broer en zijn vriendin, mijn oudste neef en zijn vriendin, mijn jongste neef, en mijn nonkel. Mijn nonkel en neven zijn niet van Mechelen en kwamen vroeger enkel zien als KV tegen het grote Anderlecht of Brugge speelde. Het feit dat ze nu voor die derby afkomen is veelzeggend. Ik kijk er alvast heel erg naar uit. Hoop dat het een leuke wedstrijd wordt (al zijn derby's meestal erg gesloten en bikkelhard) en dat de beste ploeg mag winnen. En hetgeen ik het meest hoop is dat de confrontatie zich enkel op het veld afspeelt en niet tussen de verschillende "supporters"clans.

Een verslag zal vermoedelijk nog wel volgen.

12:45 Gepost door Karel Brits | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

derby?! nu ja bij mij kwamen alvast alle herinneringen aan schatje zijn reeds verkochte brommer terug boven... ik mis het samen rondtoeren op den derby wel!
xxx

Gepost door: g*lover | 23-11-04

Toch wel schattig hoe jongens zo in voetbal kunnen opgaan... Amaai amaai, ze hebben toc allemaal hun passie, hé... :)

Gepost door: steffie | 23-11-04

:) Een heus familie-gebeuren zelfs! Ik vrees dat onze pa niet zou meewillen :)

Gepost door: Lientje | 24-11-04

De commentaren zijn gesloten.