19-11-04

Recht op vrije meningsuiting?

Gisteren stonden we te werven in Gent. Op een gegeven ogenblik zijn we aan de Blandijn gaan staan, waar een campus van de universiteit gevestigd is.
Op een gegeven ogenblik begon daar een student verschillende affiches van de vuilbakken en de muren te scheuren. De affiches riepen op tot een betoging tegen het NSV. Het NSV is de Nationalistische Studentenvereniging en heeft nauwe banden met het Vlaams Belang (voordien het Vlaams Blok).
Hoe dan ook, die kerel vond dat blijkbaar niet zo leuk en verwijderde die affiches met een ongeziene ijverigheid. Toen een collega van me vroeg waarom hij die affiches verwijderde, zei hij dat hij zelf NSV-er was, waarop ik repliceerde dat dat toch die mensen waren die voor het recht op vrije meningsuiting waren?

Het ware gezicht van die mensen komt weer bovendrijven. Onbegrijpelijk dat mensen dit nog democratisch vinden. Ik scheur ook geen affiches van het Vlaams Belang van de muren, ook al staan die mij niet aan.

08:42 Gepost door Karel Brits | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

NSV ik heb altijd zin om met mijn samoeraizwaard hun buiken open te rijten en hen op te hangen aan hun eigen darmen...
maar dat is ook nit echt democratiusch zejer? maar ik ben geen democraat! want democratie is de macht van de zwakken laten spelen..terwijl ik voor het recht van de sterkste ben, oh hoe mooi was de tijd van de absolute heersers....
nu verleizne we tidj en worden wetten slecht gemaakt in dit doore belgie door een zeverend parlement dat comprissen sluit zoals enkel in belgië worden gemaakt...
hmmm mss ben ik toch wel democraat...maar dan selectief :p

Gepost door: cms | 19-11-04

Brr... Ik krijg altijd kippevel als ik zo'n verhalen hoor. Nou ja, je vriend mag blij zijn dat het enige dat hij teruggekregen heeft, een antwoord was. Ik heb in Leuven op kot gezeten tegenover het hoofdkwartier van NSV en geloof me, dat zijn "vies mannen".

Gepost door: AV | 19-11-04

huh? waarom heb ik daar niets van gemerkt? En ik die altijd dacht da'k er ni nog meer tijd kon doorbrengen, aan de blandijn...

Gepost door: steffie | 19-11-04

de pot .... Toen ik in Leuven studeerde heb ik meermaals gezien hoe het veeleer de
'linksen' zijn die zich in deze ondemocratisch opstellen. Zonder de daden van Nsv te willen goedpraten zou ik toch maar eens in eigen boezem kijken wanneer het gaat om afscheuren van affiches, aanvallen van personen tot zelfs brandstichten in lokalen ...

Gepost door: ivi | 24-11-04

@Ivi Kijk, als ik linksen zoiets zie doen, zou mijn reactie hetzelfde zijn. Ik ga ook geen affiches van het NSV of het VB besmeuren of afscheuren, omdat ik weet dat dat geld kost en dat die mensen ook het recht hebben om hun mening te verkondigen.

Respect moet van twee kanten komen.

Gepost door: Karel | 24-11-04

de pot ..(2) Volledig mee eens, respect moet van twee kanten komen. Daarom heb ik ook gereageerd op uw artikeltje. "Het ware gezicht van die mensen komt weer bovendrijven. Onbegrijpelijk dat mensen dit nog democratisch vinden". Wou gewoon demonstreren dat ge dat evengoed over MLB, blokbuster en andere linkse groupuscules kunt schrijven. Maar die worden natuurlijk nooit als ondemocratisch bestempeld. Hoe politiek oncorrect zou het wel niet zijn om de voorvechters (vechters letterlijk dan) van de democratie eens terecht te wijzen. Het is niet alleen rechts dat ondemocratische middelen gebruikt. Dit gezegd zijnde : De racing gaat die 10000 kakkers nog eens oep elle bakkes geven dit weekend. U kan mij herkennen aan de grote grijns op mijn gezicht om 15.45 Mechelse tijd op de onoverdekte zittribune onder de business-seats.

Gepost door: ivi | 25-11-04

@ivi (deel 2) Alvast veel succes zondag. Ik kan niet zeggen wie er zal winnen. We zullen wel zien, zeker? Hoe dan ook, zo'n derby is en blijft de match van het seizoen. Liever nog een paar seizoenen langer in derde en elk jaar 2 derby's, dan dit jaar promoveren en weer zonder die derby's verder moeten. Ik weet dat ik daarmee bij de kakkers nogal geïsoleerd sta, maar ik vind het te uniek.

Gepost door: Karel | 25-11-04

De commentaren zijn gesloten.