16-11-04

filosofie ...

Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik overtuigd geraak van het feit dat fotografie later mijn beroep zal worden, of tenminste, dat ik er wel iets mee ga blijven doen.
Ik leef met mijn gedachten gedeeltelijk in het verleden. Draag dingen lange tijd met me mee. Ik heb ook moeite om afscheid te nemen van dingen die anderen weg doen omdat ze niet modern genoeg meer zijn: ik heb nog een platendraaier en meer dan 100 LP's in mijn kast staan; ik werk met een oud fototoestelletje van mijn grootvader, op een filmformaat dat niet meer zo courant is en in tijden dat iedereen naar digitaal overschakelt. En zo zijn er nog wel dingen uit het verleden die ik leuk vind om vandaag nog steeds te gebruiken. Traditionele volksmuziek bijvoorbeeld kan me ook wel boeien.

Een fotograaf legt ook dingen van vandaag vast, om ze morgen of over X-aantal jaar nog eens te kunnen bekijken. Je maakt momentopnames en rapporteert een klein stukje geschiedenis. Hoe je dat weergeeft kies je uiteraard zelf. Maar ik heb het gevoel dat fotografie echt wel iets is dat bij mijn karakter aansluit.

15:51 Gepost door Karel Brits | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

. ik heb mij speciaal een camera uit grootvaders tijd aangeschaft om lekker op de ouderwetse manier foto's te gaan trekken. kwam tot de conclusie dat ik totaal niet goed ben in compositie! maar dan ook niet hé. dus nu met een geleende digitale, want da's toch wel wat goedkoper dan telkens foto's ontwikkelen met een slecht beeld...maar nostalgie is wel fijn, mensen van vandaag grijpen te snel naar makkelijker wegen (like me) en vrij weinig kan zich nog ontwikkelen in de mate dat het vroeger kon.

Gepost door: kikkertje | 16-11-04

De oudste dingen zijn de leukste... zo hebben mijn grootouders nog zo een stereo van in de jaren stillekes... Zalig!!

Gepost door: steffie | 16-11-04

Hm, over je karakter weet ik niks natuurlijk, maar je foto's zijn absoluut de moeite!

Gepost door: AV | 17-11-04

. Super dat je iets gevonden hebt waar je je echt thuis in voelt!

Gepost door: Twinkeltje | 17-11-04

De commentaren zijn gesloten.